Glöm inte att spara i Bentley Map

  • 2012-04-25
  • GIS

Kanske är det jag som fattar trögt, kanske är det Bentley Map som är otydlig. Kanske finns det någon annan som funderat på samma sak.

Om man har ett xfm-projekt som innehåller features som lagras i Oracle Spatial (eller i SQL Server i SS3 gissar jag) så kan man råka ut för ett irriterande beteende när man lämnar den aktiva filen efter en redigering. Har man skapat nya features utan att vara uppkopplad mot databasen kan man lämna filen och återvända senare för att fortsätta att redigera dessa features. Bentley Map fungerar bra i off-line mode. När man känner sig klar och vill posta data till databasen måste man givetvis vara uppkopplad.

Om man däremot är ansluten när man skapar nya features och sedan vill stänga filen av någon anledning får man meddelandet:

Visst. Det är en trevlig påminnelse. Problemet är bara att om man svarar [No] för att man kanske vill vänta med detta till senare får man en överraskning. Alla nya eller förändrade features är borta när man återkommer till filen!

Detta beror enligt Bentley på att Bentley Map endast hanterar korta transaktioner och att dessa alltid måste sparas innan man avslutar. Min kommentar är att man kanske skulle ge en lite tydligare varning som gör klart att om man inte sparar nu så försvinner alla nya data.

Sammanfattningsvis ska man alltid svara [Yes] på ovanstående fråga om man inte vill tappa det arbete man just gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.