I kikaren för 2014 – mer eller mindre?

Nu har 2014 kommit igång vare sig vi vill det eller inte. Dags för en summering och lite funderingar på vad som ska hända under året.

För min del innebar det gångna året en viss omställning från traditionellt konsultarbete mot betydligt mer kursverksamhet. Är det en tillfällighet eller börjar företagen inse värdet av anställda som kan sina verktyg? MicroStation är ett program med oändliga möjligheter men kräver också en hel del av sina användare. Att investera stora pengar i mjukvara och sedan lämna användarna åt sig själva är i de flesta fall en dålig investering. Att kunna sitt verktyg innebär förutom att man blir mer effektiv också att man tycker det är mer stimulerande och ser fler möjligheter och alternativ. Bra för företaget, bra för användarna!

Om nu MicroStation är så komplicerat, borde man då inte satsa på enklare program undrar då vissa? Ja, i vissa fall kan det absolut kan vara en lösning. Utvecklingen går framåt och idag finns det många lösningar, ibland webbaserade, som klarar mycket av det man tidigare behövde ett CAD-program till. Problemet är att man ofta behöver  flera av dessa enkla program för att hantera arbetsflödet på en arbetsplats. Som ni alla vet är många  program lika med många problem. Att slippa flytta data mellan olika program sparar både tid och minskar risken för fel. Dessutom får fler brancher kravet på sig att arbeta och/eller leverera data i 3D. Då faller många av de enklare lösningarna.

Programmen i MicroStationfamiljen kan bli både bättre och enklare men det är inte många andra program som låter användare arbeta i 2D och 3D, dgn och dwg, vektor och raster, solider och ytor, import och export, skissa och visualisering, en eller flera, lokalt eller via nätet, osv. Jag ska fortsätta att komma med tips och guider och hoppas att ni tycker till och delar med er så ska nog 2014 bli ett bra år det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.