Nya järnvägsprojektörer utbildade

Inom många verksamhetsområden får Microstation finna sig i att spela andrafiolen efter ni-vet-vem eftersom branchstandard ofta kräver detta. Ett lysande undantag är dock järnvägsbranchen där MicroStation har blivit något av en de-factostandard. Detta innebär att flertalet utbildningar för järnvägsprojektörer innefattar en CAD-kurs i MicroStation och även en del järnvägsrelaterade program som t.ex. Bentley Rail.

Jag har nyligen avslutat kursen “Järnvägsspecifika datasystem och CAD”  för Campus Varberg vilken fokuserar på att ge deltagarna en grundläggande kunskap i MicroStation som projekteringsverktyg för 2D och 3D. Både Campus Varberg, Nackademin och Stockholms Tekniska Institut (STI) har valt att helt fokusera på MicroStation för CAD-kurserna vilket är roligt. Förutom MicroStation går kursen även igenom BVADM som är Trafikverkets grundprogram för ritning- och utskriftshantering i MicroStation.

Nu drar snart samma utbildning igång för STI och denna gång är den drygt 30 elever som ska skolas i CAD enligt Bentley! Mer om detta senare.

Och som den goda lärare jag är delar jag avslutningsvis med mig av följande tips från kursen.

Är ni irriterade på att det inte går att snappa när man placerar ett fence? Var inte det. Håll istället ner Shift+Ctrl så aktiveras snappningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.