Nyheter i CONNECT Update 7

I dagarna släpptes Update 7 för MicroStation CONNECT. Bentley släpper numera uppdateringar i form av patchar som gör det enkelt att uppdatera utan att behöva ladda hem hela programmet på nytt. Självklart gäller fortfarande att man ska vara försiktig innan man lägger på en ny version men detta förfarande gör onekligen uppdateringen lite enklare.

Enligt readme-filen innehåller den senaste uppdateringen följande nyheter:

  • Bing Maps som bakgrundkarta
  • Stöd för RealDWG 2018 och Sketchup 2016 och 2017
  • Kan välja version vid export av i-models
  • Möjlighet att redigera Item Types
  • Lite nyheter för parametriska modeller
  • Associerade line terminators
  • Rasterlinjestilar
  • Scalable Meshes och ProjectWise ContextShare Browser

Det jag tittat lite närmare på var rasterlinjestilar och den nya hantering av Bing Maps.

Rasterlinjestilar

Rasterlinjestilar är ett tillägg till Custom Linestyles och gör det möjligt att lägga till rasterbilder som komponenter i linestilarna. Det följer med några exempelstilar som finns listade bland övriga linjestilar under attributet Line Styles. Nedan är några exempel på hur det kan se ut. Några av linjestilar fick jag ingen ordning på men detta kommer göra det möjligt att ta fram betydligt trevligare kartor för t.ex. landskapsarkitekter.

Bing Maps

Stöd för Bing Maps har funnit ett tag i MicroStation men man har behövt ladda ner en aktiveringsnyckel från Microsoft och lägga in den i någon av sina konfigurationsfiler vilket varit lite stökigt. När detta var gjort använde man Raster Manager för att ansluta kartor från Bing Maps.

Numera kan man även slå på visningen av Bing Maps direkt från dialogen View Attributes. Förutsättningen är att man har definierat ett koordinatsystem i filen och att man är har loggat in via CONNECT Client (fråga mig inte varför). Detta är förmodligen ett resultat av den numera väldigt täta samarbetet mellan Bentley och Microsoft. Det vore ju bra om man gjorde samma enkla integration av data från andra leverantörer också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.