Nytt stöd för järnvägsplaner

Vi har nyligen avslutat implementering av en ny konfiguration för skapande av järnvägsplaner för Sweco. Konfigurationen är avsedd att användas tillsammans med MicroStation CONNECT och kommer att göra det både enklare och snabbare att skapa enhetliga järnvägsplaner.

Projektet är dessutom ett perfekt exempel på hur mycket man göra genom använda och anpassa befintlig funktionalitet i MicroStation. I projektet har vi tagit fram lagerlistor, cellbibliotek, linjestilar och Text Styles men även använt Element Templates och Item Types. Genom att sedan skapa ett anpassat användargränssnitt får användarna en tydlig och lättarbetad miljö som hjälper till att skapa ett enhetligt och korrekt utseende samtidigt som tröskeln för nya användare blir betydligt lägre.

En central del i arbetsflödet har varit att använda Item Types. Genom att använda Item Types tillsammans med Element Templates kan man automatiskt koppla attribut till elementen samtidigt som dom skapas. Dessa attribut kan sedan användas för att placera beteckningar, skapa rapporter och verifiera planinformationen.

Konfigurationen har provkörts i ett pilotprojekt och ska nu rullas ut för användning i kommande planprojekt inom Sweco. Förutom ett enhetligt utseende visade pilotprojektet även på stora tidsbesparingar i förhållande till hur man tidigare har arbetat.

För framtiden kommer man även att se hur denna konfiguration kan användas för att skapa vägplaner och kan senare även komma att kompletteras med ny funktionalitet som ytterligare kan förenkla och snabba upp framtagandet av väg- och järnvägsplaner.

Stort tack till Magnus Olofsson som tagit initiativet till detta projekt och även Raheel Alkhlaif som har väglett och testat lösningen i ett skarp pilotprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.