Nytt stöd för järnvägsplaner

Jag har nyligen avslutat implementering av en konfiguration för skapande av järnvägsplaner för Sweco. Konfigurationen är avsedd att användas tillsammans med MicroStation CONNECT.

Det här projektet är ett perfekt exempel på hur mycket man göra enbart genom använda och anpassa befintlig funktionalitet i MicroStation. I projektet har vi bland annat tagit fram lagerlistor, cellbibliotek, linjestilar, Text Styles, Element Templates och Item Types. Genom att dessutom skapa ett anpassat användargränssnitt får användarna en tydligt och lättarbetad miljö som garanterar ett enhetligt och korrekt utseende samtidigt som tröskeln för nya användare blir betydligt lägre.

En central del i arbetsflödet har varit att använda Item Types. Genom att använda Item Types och Element Templates kan man automatiskt koppla attribut till elementen samtidigt som dom skapas. Dessa attribut kan sedan användas för att placera beteckningar, skapa rapporter och verifiera planinformationen.

Konfigurationen har provkörts i ett pilotprojekt och ska nu rullas ut för användning i kommande planprojekt inom Sweco. Förutom ett enhetligt utseende visade pilotprojektet även på stora tidsbesparingar i förhållande till hur man tidigare arbetade.

För framtiden kommer man även att se hur denna konfiguration kan användas för att skapa vägplaner och kan senare även komma att kompletteras med ny funktionalitet som ytterligare kan förenkla och snabba upp framtagandet av väg- och järnvägsplaner.

Stort tack till Magnus Olofsson som tagit initiativet till detta projekt och även Raheel Alkhlaif som har väglett och testat lösningen i ett skarp pilotprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.