Starta flera instanser av MicroStation

Brukar ni starta flera instanser av MicroStation? Då ska ni läsa följande tråd på Bentley Communities, ../microstation_v8i/f/19565/t/85220.aspx. Här kan man läsa att det finns risk att man skriver sönder upf-filen (User Preference File) som är kopplad till varje workspace. Denna fil är unik för ett workspace och innehåller de flesta inställningar som rör inställningar för den inloggade användaren, bl.a. dialogboxar, paletter och mycket annat som kan ställas in under [Workspace-Preferences].

När man tänker efter är det rätt logiskt. Om filen innehåller information om vilka dialogboxar som är öppna och vart man dockat sina paletter kan man förstå att det kan bli problem om två instanser av MicroStation försöker spara olika inställningar.

Det finns dock en lösning (fråga mig inte hur det fungerar). Använd kommandot NEWSESSION från kommandoraden i MicroStation. Detta startar en ny instans av MicroStation och ska, enligt Bentley, fungera utan att skriva sönder upf-filerna. Man kan även använda Open in New Session från referensdialogen för att öppna en ansluten referens i en ny kopia av MicroStation.

NewSession

Om upf-filerna trots allt skulle bli korrupt kan man radera den och allt annat som rör inställningarna för workspacet. Det gäller bara att hitta filerna! Dessa ligger för V8i gömda under:

C:\Users\Krister\AppData\Local\Bentley\MicroStation\8.11\o_Dof88niaENmS1PChQ4Mg\prefs

dvs, under den inloggade användaren får man gå djupt ner i katalogstrukturen. Det kryptiska katalognamnet på slutet kan variera men det bör bara finnas en liknande katalog. Radera alla filer som börjar med samma namn som workspacet, t.ex. untitled. Det kan vara många filer. När man startar om MicroStation kommer dessa filer att återskapas men alla inställningar kommer att vara återställda till standardvärden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.