WMS-patch för MicroStation SS2

MicroStation V8i har som bekant stöd via RasterManager för att skapa och ansluta olika WMS-tjänster. Skapar WMS-tjänster gör man från RasterManager via [File – New -WMS…] och ansluter WMS-tjänser gör man med [File – Attach – WMS…].

Problemet är att i SS2 (och förmodligen i SS1) är flera av de svenska koordinatsystemen feldefinierade. Om man t.ex. skapar en WMS-tjänst och vill använda Sweref99 18 00 kommer den resulterande xwms-filen att ha kastat om X och Y för bounding box vilket gör att WMS-rastret hamnar på fel position. Man kan iofs redigera detta manuellt i xwms-filen men det finns en lättare lösning. Bentley har släppt en path för SS2 som bl.a. åtgärdar detta problem. Jag har inte testat detta för SS1 så det får ni göra på egen risk. I SS3 fungerar allt som det ska!

Patchen innehåller en mängd uppdateringar utöver WMS-hanteringen och är på detta sätt att betrakta som ett mellanting mellan SS2 och SS3. Den innehåller bl.a. en irriterande nyhet i SS3 som gör det omöjligt att klippa features som skapats av Bentley Map. Kanske bra ut något perspektiv men det gör det omöjligt att jobba vidare med filen i ren MicroStation om man önskar modifiera innehållet.

Observera att detta inte är en officiell release. Man bör därför verifiera med Bentley att detta inte påverkar support eller underhåll!

Download Ladda ner WMS-pach för MicroStation SS2 

Ladda ner filen och packa upp den i valfri katalog och kör sedan exe-filen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.